dissabte, 29 de desembre del 2012

Programa 364 del dissabte 29 de desembre de 2012

Avui us oferim un programa farcit de sardanes festives, a part de l'agenda per aquests dies.

http://www.divshare.com/download/22515232-963

Clicant a l'enllaç podreu escoltar o descarregar el podcast del programa corresponent

Programa en record del "Mestre Soms"


Homenatjant el seu record ,us oferim la conversa que vàrem mantenir amb el mestre Soms en  el nostre programa 256  del “Sardanes en Blau”  amb data 6 de novembre del 2011,  on tot i la seva avançada edat, mostrava un caràcter ben ferm.

Dolça mareta aimada, què lluny de tu que n’estic                                                                                            Pàtria meva enyorada, no veig ton cel bonic....

Mestre Joaquim Soms i Janer, reposa en pau !



El el més ancià compositor de sardanes Joaquim Soms, ha mort aquest divendres, 28 de desembre del 2012 a Pineda de Mar (Barcelona) als 98 anys.

Per causa de la Guerra Civil va ingressar a l'Exèrcit republicà  a l’Alcàrria (Guadalajara), allà va formar una banda de música i posteriorment una cobla, i va compondre la sardana“Catalans a l'Alcàrria”, que es va convertir amb l’himne dels   combatents catalans a la regió . Una vegada finalitzada la guerra, aquesta peça, li va comportar més d'un any de presó.

Potser caldria recordar que molts  catalans varen lluitar i morir per defendre l’ordre establert i  aixó va passar lluny de la Nostra Terra. Mai hem sigut  tan egoïstes com alguns volen fer creure.


La cerimònia de comiat tindrà lloc  el diumenge 30 de desembre a l’1 del migdia a l'Església de Pineda de Mar, mentre que la capella ardent és oberta al tanatori de Calella.

http://www.divshare.com/download/22600213-8ad

Clicant a l'enllaç us podreu descarregar el podcast del programa corresponent